31. ledna 2011

Jako malé jsme se bály v létě čerta

Týden v Ostravě bylo náramně. I když není máj, a i když ten herec vypadá zcela jinak vyrazil jsem pátečního večera do salúnu na bál. S bálama se roztrhl pytel (stejně jak tomu čertovi, který maminku nakonec vrátil). Přes strach z mírné ostudy z neznalosti aktuální kovbojské módy jsme se odvážili vstoupit do kátria a pořádně si zatančit a nadlábnout se kovbojských chlebíčků – nato že whiskey bylo málo, tak i ten tanec vcelku šel.


Tak se to zalíbilo, že ještě na větší bálové dobrodrůžo jsme se v netradiční nedělní večer do stejného podniku vydali. Pikolík si nás po minulých tanečních kreacích pamatoval a při trhání vstupenek bylo na jeho potutelném úsměvu jasně vidět neskutečné očekávání kvalitních tanečních kreací. Osazenstvo tentokráte nebylo kovbojské, ale převážně ve válečných letech narozené. Ochota starší generace předat krapet svého tanečního umu nám později narozeným byla velká a tímto jí patří dík. Landův valčík je, jak jsme zjistili o něčem jiném…

Hlavním účelem ostravské mise nazvané krycím souslovím „když je smog dej si grog“ byla však má účast na geoinformatickém symposiu GIS OSTRAVA 2011.


Většina přednášek zajímavých, spousty nápadů pomohly nakreslit v mé hlavě a setkání se starými známými bylo potěšující. Vítaným zpestřením sezení v kino-židlách byly kromě skvělého rautu s cimbálovkou také exkurze. Jak ČHMU Ostrava, tak Mošnovské letiště byly myslím velmi zajímavé a bystré hlavy pochytily mnoho zajímavých informací. Simulátor Mil Mi-171Š je fakt ekšn – ještě dva dny jsem se zbavoval písečného prachu zvířeného listy hlavního rotoru.

Smog byl fuj, návštěva dědy a Příbora fajn, sobotní noční nanukový tesco nákup ojedinělý a zapomětlivý večerkový rum na grog byl kašlovitý. Neděle super obědová, a pak klasicky přeplněně vlaková.

Náročný týden v krakonošově revíru čeká mě, ale snad i přes organizační povinnosti to adrenalinová sobota vytancuje. Ej vykrúcajte a gisujte